torstai 23. helmikuuta 2017

Lahti MM-hiihto 2017
Käytiin Lahden MM-kisojen avajaisissa eilen. Oli ihan mukavaa siihen asti kunnes varpaat alkoivat olemaan täysin jäässä.
Olimme paikalla n.17.45 ja avajaiset alkoi seitsemältä ja kesti tunnin. Meillä oli mukavasti aikaa tutustua myyntikojuihin mitä ei kovin montaa loppuenlopuksi ollut.

Lahden torille oli rajattu avajaisalue violeteillä sermeillä. Kisojen väriyhdistelmä on selkeästi violetti ja valkoinen.
Torilla oli pipo- ja kaulaliinamyyjä kivassa lasikopissaan.
Atria kahvio mihin pääsi sisälle lämmittelemään ja ostamaan virvokkeita.
Ulkona oli yksi isompi teltta mihin pääsi syömään, kahvittelemaan ja teltassa oli myös A-oikeudet. Toinen makkarakoju oli telttaa vastapäätä. Torin laidalla oli myös makkarakoju.
Henkilökunnalla ja vapaaehtoisilla oli violetti valkoiset vaatteet päällä ja alhaalla kuvassa näkyykin muutamia nuoria. Kuva on Lanun aukiolta.


Avajaiset alkoivat torvipainotteisella musiikilla. Torvensoittaja esiintyi katolla. Alhaalta kuvasta näkyy miten ikkunat oli täynnä väkeä. Kun torvisoittaja lopetti soiton alkoi viulumies soittamaan toisella katolla. Kattoja oltiin osattu hyödyntää.

Soittoesityksen jälkeen juontajat pitivät puheen, ja eri maiden joukkueet kutsuttiin yksitellen sermien takaa lavan eteen liput kädessään.
Yleisö hurrasi ja taputti ainoastaan suomen kohdalla.
Sen jälkeen pidettiin vielä kerran puheita ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhui lopuksi. Skreeniltä tuli Röllin Mm-kisa tunnelmia. Tanssiesityksiä oli paljon, Karate esitys ja vielä kerran tanssiesitys. Sää oli lumipyryinen ja todella tuulinen, mutta jostain syystä viihdyimme paikan päällä loppuun asti.
Lahden katukuvassa näkyy hyvin MM-kisat. Monien ravintoloiden ovenpielissä oli suksia ristissä,havuja ja tietenkin suomipipot! Suomenliput liehui muuallakin kuin yleisössä. Kisatunnelma oli käsinkosketeltavissa Lahden kaupungissa.Olisihan nuo avajaiset nähnyt kotisohvaltakin, mutta olihan se hienoa olla paikanpäällä. Sauli Niinistön puhe, maajoukkueet ja paljon uutisissa hehkutettu ilotulitus oli mielenkiintoisimpia. Ilotulitus oli kyllä suoraan sanottuna pettymys. Raketit räjähteli taivaalla n. 4 sekunttia.
Vasta autolle käveltyämme kuulimme järkyttävän paukkeen mikä oli varmaankin se pääilotulitus mitä hehkutettiin ja mitä emme nähneet.


Lahden torilla alkaa lauantaina maailmanennätys yritys. Jotkut rohkeat yrittää grillata 36h putkeen! Menkää ihmeessä katsomaan ja ostamaan makkaraa tai mitä ihmettä ne nyt siellä grillaakaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti