tiistai 21. helmikuuta 2017

Kuulumisia!
Ihana kevät kolkuttaa jo ovella!
Ensimmäiset tulppaanitkin tuli ostettua paikallisesta Prismasta. Kukat saa tosi kätevästi kauppakeskuksista samalla kun käy ruokaostoksilla. Hinnat ovat paljon edullisempia kuin kukkakaupoissa. Laatu tosin vaihtelee radikaalisti. Plantagen on aivan ehdoton paikka jos haluaa viherkasveja ja kukkivia kotiinsa tai viedä lahjaksi. Kimput suosittelen ostettavaksi oikeasta kukkakaupasta.

Viime päivityksestä on jo liian kauan ja ajattelin käyttää osan vapaapäivästäni blogin kirjoittamiseen.
Olen siis ollut palvelutalossa työharjoittelussa kaksi viikkoa ja siinä samalla olen yrittänyt tehdä tutkintosuunnitelmaa ja tehtäviä. Ne on jo aika hyvällä mallilla ottaen huomioon että harjoittelua on jäljellä vielä runsaat neljä viikkoa!

Huomasin juuri että olen suostunut jo toiseen viikonloppuun,vaikka ohjeina oli että yksi työviikonloppu riittää. No mutta tämähän vain tarkoittaa sitä että ensiviikonloppu on minun viimeinen. Jotain positiivista!
Näytössä kun ei tehdä viikonloppuna töitä vaan työpäivät ovat arkipäiviä.
Yövuoronkin pääsen tekemään ensi sunnuntaina. Jos jotain hyvää siitä yövuorosta täytyy etsiä niin saan siitä 10h työtunteja.

Kaikki mahdolliset viirukset on liikkeellä ja itsekkin jouduin kamalan flunssan kouriin kaksi viikkoa sitten kun aloitin työharjoitteluni. Olen huomannut että nyt kouluaikana olen sairastunut flunssaan liian monta kertaa. Työharjoittelujen alussa olen aina saanut pahan flunssan ja joutunut olemaan korkeintaan kaksi päivää poissa töistä.

Asiakaspalvelutyössä olleena olen kyllä tottunut kaikenmaailman bakteereihin.
Luin juuri artikkelin missä kerrottiin että pitkittynyt stressi altistaa taudeille. Se pitää kyllä hyvin paljon paikkansa minun kohdalla.
Kun rupeaa ajattelemaan olen sairastunut pahaan flunssaan aina uudessa työpaikassa parin ensimmäisen viikon aikana.
Pikku stressi on ihan hyväksi. Mutta siinä vaiheessa kun rytmihäiriöt, univaikeudet ja vatsahaava tulevat kuvioihin kannattaa miettiä jo omaa elämäntyyliä.Laitoin tämän vuoden esimmäiset ja varmaan viimeiset siemenetkin jo itämään.
Hätähousuna käytin ihan normaalia kukkamultaa vaikka tiesin että taimimulta olisi ollut paras vaihtoehto. Kukkamulta on liian ravinteikasta pienille siementen aluille ja se saattaa polttaa siemenet. Niinkuin alhaalla kuvasta näkyy vasemmassa alakulmassa tammenlehtisalaatti heitti hyvästit. Silpoydinherne,Persilja ja Maustebasilika voivat toistaiseksi ihan hyvin.

Siirsin pikku kasvihuoneeni makuuhuoneeseen mihin paistaa päivällä lämpimästi aurinko. Muihin huoneisiin ei aurinko paista.
Auringon valo on kasvaville taimille hyväksi. Pimeässä kasvaneista taimista tulee yleensä yli pitkiä ja hentoja. Auringonvalo vahvistaa runkoa.

Pelargonia kuvassa on jostain syystä pysynyt hengissä hellässä hoivassani viime kesästä asti.Olemme käyneet koirien kanssa sillontällöin jäällä.
Nyt kun aurinko rupeaa lämmittämään ja plussa asteita on jo ollut itse koen jäällä liikkumisen vaarallisena. Ainakin tämänpäiväisen perusteella!
Olin tänään koirieni kanssa ulkona ja päätettiin mennä jäälle.
Siellä jonkin aikaa kävellessä kuului jalkojeni alta kamala narahdus ja sellainen ääni kun jää menee rikki pitkän matkaa.
Samaan aikaan jää piti kumahtelu ääntä mikä tulee siitä kun kahden jääkerroksen välissä on vettä ja sinne pääsee ilmaa.
Jos tähän päivään ei ole vielä herännyt niin siinä vaiheessa heräsin.
Jalat meni aivan veteläksi ja kevyitä juoksu askelia oli havaittavissa. Pääsin turvallisesti kotiin ja päätettiin koirieni kanssa että tämä oli viimeinen kerta jäällä tänä vuonna.

Keväällä seuraavaksi veneellä vesille!


Nemi toivottaa hyvää jo alkanutta viikkoa kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti