perjantai 16. joulukuuta 2016

Lakipykälän momentit ja joulusiivous!

Tämä viikko on mennyt koulussa lakiapykäliä lukiessa paperista ääneen ja mielessä, ei siitä sen enempää..Voitte vaan kuvitella !

Olen myös harjoitellut "ahkerasti" luita latinaksi, tentti on mukavasti parin viikon päästä.
Edellisessä koulussa piti harjoitella satoja kasvien nimiä suomeksi ja latinaksi, pääni oli silloin täynnä harmaita hiuksia epätoivosta.
Ajattelin etten koskaan opi niitä, mutta kun keksi tarpeeksi hullut muistisäännöt niin ne jäi päähän. Kukkakaupassa latinankielisiä nimiä käytettiin esimerkiksi tukkutilauksissa joten siinäkin tapauksessa ne oppi paljon paremmin. En oikein usko että lähihoitajan tarvitsee kamalasti tietää latinankielisiä nimiä. Lääkäri on sitten eri asia.

Yksi hyvä tyyli oppia on piirtää paperilapulle vaikka kylkiluun kuva ja takapuolelle kirjoittaa sen nimi. Sitten vaan muistelemaan!

Koulussa kun päivät istuu puoli unessa niin sitä jaksaa kotona tehdä vaikka mitä! Tänään suoritin pienimuotoisen joulusiivouksen. Verhot pääsi mm. pesukoneeseen ja parit pikku matotkin pesin. Sitten viimeistelin yhden betoni kipon. Tässä teille kuva:

Maali on öljyväriä

Huomenna juhlitaan kaksia synttäreitä. Juhlahumua siis tiedossa! 

Ainiin..meille tuli ihka ensimmäinen muovinen Joulukuusi. Joskus vannoin etten koskaan mitään muovihärpäkkeitä kotiini tuo, mutta näin nyt kävi. Ja tämäkin hyvin luonnollisen värinen. Sopii ainakin hyvin sisustukseen!

Huomatkaa, punaiset pallot mitkä piti olla joulun piilossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti