tiistai 6. joulukuuta 2016

Betonityöt.

Olen himoinnut jo pitkään askartelubetonia, sunnuntaina kauppakierroksilla päätin käydä Sinellissä. Tämä on siis aivan ensimmäinen kosketus betonin valamiseen.
Sekoitusvaiheessa betoni ei pölissyt ollenkaan! Askartelubetonia voi hyvin sekoittaa vaikka kylpyhuoneessa ilman hengityssuojaimia.
Sekoitin ohjeen mukaan vettä ja huomasin että betoni jäi vielä rakeiseksi. Otin ohjat omiin käsiini ja lorautin hanasta vähän lisää vettä, johan tuli juoksevampaa!
Siinä vaiheessa kun ruvetaan sekoittamaan betonia on hyvä olla jo muotit esillä öljyttynä. Betoni rupeaa kovettumaan aika nopeasti sekoittaessakin.
Itsehän valitsin lasikipot. Purkin kyljessä oli materiaalien nimet ja lasi ei ollut siinä listalla, joten kokeilin tässäkin tapauksessa kepillä jäätä. Öljyn määrä on oltava aikamoinen että saat betonin lasimuotista pois.Annoin töiden kuivaa huoneenlämmössä pari tuntia ja siitä se show vasta alkoikin.
Betonit oli jämähtänyt lasikippoihin. Yritin veitsellä ensin irroittaa reunoista kumpaakin tuloksetta. Sitten kaadoin vielä lisää öljyä reunoille siinä toivossa että öljy olisi valunnut purkin reunoille. Tässä vaiheessa rupesi jo epätoivo iskemään ja päätin laittaa työt pakastimeen yöksi.
Aamulla ennen kouluun lähtöä otin teokset pakkasesta ja mitään ei ollut tapahtunut. Jätin kipot huoneen lämpöön.

Koulusta palatessa rupesin tuumasta toimeen. Laitoin lasikupin ja betonin muoviseen astiaan, pyyhkeen päälle ja rupesin hakkaamaan varovasti lasia. Yllätykseksi lasit meni kummastakin työstä rikki ja betonit jäi ehjäksi!
Tämä siis vinkkinä betonitöistä kiinnostuneille ettei tarvitse sitten oppia kantapään kautta.
Uudet työt ovat suunnitteilla!  Koulutehtäviä on tullut nyt aikamoinen läjä joten niihin täytyy panostaa entistä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti