tiistai 20. joulukuuta 2016

Alkoholi


Olen huomannut tässä vuosien varrella että alkoholilla on hyvinkin suuri merkitys joidenkin ihmisten elämässä.
Jotkut kokevat että lasillinen viiniä illassa kuuluu elämään, ja ryyppääminen on sitä että vedetään pää täyteen ja ollaan seuraavana päivänä kipeänä.
Siitä on tullut vähän sellainen hauska vitsi mikä muka yhdistää kivasti ihmisiä.

Itse en koskaan juo vain juomisen ilosta. Hyvä ruoka ja hyvä seura parilla viinilasilla höystettynä on minulle viihteellä olemista. Baarireissut ovat jääneet todella vähälle, ja en sellaista osaa enää kaivatakkaan. Joku varmaan ajattelee että onpas köyhää, mutta se on minun valintani ja olen hyvinkin tyytyväinen siihen.

Jokaisella on tietenkin oma tyylinsä viettää vapaa aikaa, toisen elämän tuomitseminen ei ole tässä tarkoituksena. Jokainen ihmiselämä on arvokas, ja jokaisen pitäisi tehdä siitä arvokas jollain tavalla.

Olen elämäni aikana nänhyt alkoholin väärinkäytöstä johtuvia negatiivisia muutoksia, hyvin rajujakin mitkä ovat aukaisseet silmäni joka kerta.

Joskus oli villitys että ihmisen naamasta näkee syökö hän sokeria vai juoko alkoholia tai muuten vaan epäterveellisesti. Tosiasia on se että sitä ei näe vaikka kuinka olisit selvännäkijä. Taustalla voi olla vaikka jokin sairaus.
Ihmisten lokeroiminen ulkonäön perusteella on väärin, et voi tietää ihmisen tarinaa ilman että tutustut häneen ensin.

Näin joulun ja uudenvuoden alla tämä aihe on mielestäni hyvinkin ajankohtainen.
Joulu on lapsiperheiden juhla ja lapsille pitäisi mielestäni antaa mahdollisuus olla lapsia turvallisessa ilmapiirissä, ilman kohtuutonta alkoholin käyttöä aikuisilta.
Uuteenvuoteen kuuluu juhliminen mutta sekin pitää muistaa pitää hyvän maun rajoissa ihan vaaratilanteita ajatellen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti