perjantai 11. marraskuuta 2016

Sosiaalinen yhteisö ja sen voima
Jokaisella ihmisellä on luontainen tarve kuulua johonkin yhteisöön tai ryhmään.

Perhe, ystäväpiiri, harrastus, työyhteisö, opiskeluyhteisö tai vastaava missä ihminen tuntee kuuluvansa joukkoon ja olevansa osa sitä.
Yhteinen tekeminen ja harrastus yhdistää ihmisiä.
Yhteisö on parhaimmillaan läpi elämän jatkuva sosiaalinen vuorovaikutus kanava. Hyvin toimivaan yhteisöön kuka vaan pääsee mukaan.

Ennen vanhaa yhteisöllisyys oli hyvin erilaista kuin tänäpäivänä. Naapurit kävivät toistensa luona kahvilla ja järjestivät pihatalkoita mihin kaikki osallistuivat mielellään. Sokerin lainaaminen oli arkipäivää. Suku kokoontui kerran viikossa ystävistä puhumattakaan.
Silloin puhelimet ja netti eivät olleet vielä suosiossa.

Tänäpäivänä sosiaalinen media tuo hyvinkin paljon ihmisiä ja mielipiteitä yhteen.
Joissakin tapauksissa ihmiset pitävät yhteyttä netin kautta ilman että ovat edes koskaan tavanneet oikeassa elämässä. Otetaan nyt vaikka esimerkkinä Blogit. Ihmiset kirjoittavat heille tärkeitä asioitaan ja aatteitaan blogiin ja haluavat jakaa tiedon toisille.
Keskustelupalstat ovat täynnä eri aiheita mihin voi halutessaan myös osallistua.

Tänäpäivänä kommunikaatio tapahtuu hyvinkin pitkälti netin ja erilaisten sovellusten kautta. On snapchattia, watsuppia, instagramia, Messengeriä, facebookkia. Perinteiset puhelut ovat jääneet taka-alalle. Itse harrastan vieläkin pitkiä puheluita tiettyjen ihmisten kanssa.

Sosiaalista yhteisöä tarvitaan ihan joka paikassa jotta ihminen tuntisi itsensä osaksi ns. porukkaa. Ei kukaan halua olla yksinään. Hyvät ideat ja oppiminen syntyy hyvässä porukassa ja yhteistyöllä.

Hyvä työyhteisö on tärkeää jotta työ olisi mielekästä ja informaatio toimisi. Ei kukaan halua työskennellä työpaikassa missä jokainen katsoo vain omaa napaansa. Sama juttu ystäväpiirissä, harrastuksissa, opiskelussa yms.
Tiedon, taidon ja kokemusten jakaminen luo hyvän Me- hengen ja sitä kautta se tuo ystäviä ja laajentaa tukiverkostoa.

Onko sinun elämässäsi hyvä yhteisö tai ryhmä mihin koet kuuluvasi?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti