keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Luovuus ja inspiraatio
Luovuus on aiheena minulle hyvin tärkeä. Koen olevani luova ihminen aina silloin kun haluan sitä olla. Luovuus tarkoittaa minulle sitä että saat itse toteuttaa oman suunnitelmasi tai ideasi juuri niinkuin haluat sen tehdä, ja alusta loppuun asti.

Kukkakauppaurallani sain tehdä asioita omalla tyylilläni mutta kaikella tekemisellä oli se kultainen keskitie, kaava mitä piti noudattaa. Tarpeeksi kauan kun harjoitteli niin sitä kehittyi paremmaksi tekijäksi. Olen hyvin kiitollinen siitä että sain kokea ja oppia kukkakaupan maailman. Tällähetkellä olen vielä onnellisempi kun uskalsin hypätä loppuenlopuksi hyvinkin epävarmasta sesonkityöstä opiskelemaan uutta alaa missä työllistyminen on satavarmaa. Luovuutta voi toteuttaa muuallakin kuin työssä.Peruskoulussa ainut kymppi oli kuvaamataito ja se olikin siinä iässä ainut asia mikä kiinnosti. Olen sitä mieltä että kaikki osaa tehdä jotain taiteellisen luovaa.Täytyy vain antaa itselleen aikaa, ja ei olla liian ankara. Kaikki me teemme virheitä joskus.
Joissakin tapauksessa täytyy vain päästä siihen flow-tilaan missä keskittyy vain siihen tekemiseen.
Itselläni hienoimmat maalaukset/piirustukset ovat syntyneet niinkin yksinkertaisesti että päätän vain tehdä sen. Minulla harvemmin teokset jäävät ns. odottamaan ensikertaa koska vihaan jättää asioita roikkumaan.Välillä mietin, voiko luovuuden virta kadota? Kyllä se voi, mutta vain tietyksi ajaksi. Henkilökohtaiset asiat vaikuttavat siihen mm. kiire,stressi, alakulo. Mikä onkaan parempaa terapiaa kuin ottaa se pensseli käteen ja ruveta sutimaan! Jokaisen sisällä asuu pieni taiteilija jos vaan jaksaa kaivaa sen esiin.
Inspiraation löytäminen on välillä hyvin vaikeaa. Jotkut ihmiset inspiroivat pelkällä olemuksellaan. Toisen ihmisen hyvä energia ja positiivisuus ruokkii ihmisen luovuutta ja jaksamista. Kaikki kaunis inspiroi ylipäätään! 
Tiivistettynä inspiraatio on osa luovuuden virtaa, elettyä elämää, kokemuksia ja tunteita jotka ovat kaikki meidän sisällä. Kokemukset ja eletty elämä innostavat sinua tekemään luovia tekoja. 
Joskus inspiraatio vaatii sen matkan esimerkiksi johonkin toiseen maahan jotta elämännäkemys laajenisi ja luovuuden kukka taas kukkisi.

Tässä vähän pohdintoja luovuudesta ja sen yhteydestä elämään. :)
<a href="https://www.bloglovin.com/blog/18321735/?claim=y7m28ysjw74">Follow my blog with Bloglovin</a>
                                                                -Jenna-


(Kaikki kuvat ovat itse otettuja ja kimput ja piirustukset olen tehnyt itse)

1 kommentti:

  1. Hyvä kirjoitus taasen! Ja asiaa mietittäväksi!��

    VastaaPoista