sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Koirat.


Meillä on kaksi kääpiöpinseriä jotka ovat hyvinkin energisiä, mutta suurimman osan päivästä todella rauhallisia viltin alla nukkujia. Monet ihmettelee sitä voiko koira kaivautua peiton/viltin alle, mutta kääpiöpinseri tekee sen hyvin helposti ja ilman apuja.


Nemi 5v

Alma 7v
Päivisin kun koirat ovat yksinään niillä ei ole koko asuntoa käytettävissä. Olemme rajanneet heidän tilansa niin että he saavat olla eteiskäytävässä ja kylpyhuoneessa.
Välillä viltit vaeltavat ympäri asuntoa. Se miten koirani saavat siirrettyä leiriään, käy hyvin kätevästi, nousee vain petiltään ja lähtee liikkeelle:
Koirat kulkevat pääsääntöisesti meidän mukana lähes tulkoot joka paikassa. Pienen koon ansiosta matkustus toimii autossa hyvin. Kesällä käymme koirien kanssa mm. veneilemässä, pyöräilemässä ja käymme myös kävelemässä erilaisissa paikoissa. Tosin ihan joka kerta emme ota koiria mukaan.
Syksyisin menemme välillä porukalla metsään keräämään sieniä ja marjoja. Alma on hyvin ahkera poimimaan kaikkea; puolukoita,mustikoita,erilaisia sieniä(jopa homeisia) ja lakkaa suuhunsa.
Alma on siis meidän perheen ahmatti ja yhteisestä tekemisestä pitävä koira. Ketä vaan Alma ei päästä lähelleen vaan hän tutustuu pikkuhiljaa.
Siinä vaiheessa kun Alma tuo lelun sinulle leikittämistä varten olet jo päässyt hyvin pitkälle.

 Nemi on meidän perheen metsästäjä ja samalla vieraista enemmän pitävä sylikoira. Väkisin häntä ei siltikään kannata repiä syliin koska siitä seuraa aina huonoa. Kyllähän kaikki sen varmaan jo tietävä.
 Mitä enemmän sorsia,sen parempi! Myyrät ja rusakot kiinnostavat myös erittäin paljon häntä.


Alma ja Nemi osaa olla myös hyvin omatoimisia. He leikkivät keskenään kotona, Nemi rakastaa varastaa meidän sukkia ja viedä omalle petilleen. Ne tykkää riuhtoa leluja ja levittää samalla vanua lattialle juuri kun olen siivonnut.
Alma tykkää seurata mitä me tehdään,jos esimerkiksi katsomme telkkaria hän tulee tv:n ja sohvan väliin tuijottamaan meitä. Toisinaan koirat tulevat pyytämään lupaa pienellä matalalla äännähdyksellä että saisiko hekin tulla sohvalle. Koirani ei saa pomppia sohvalle tai sängylle omatoimisesti vaan ainoastaan luvan kanssa, ja ne kyllä tietävät sen.Minun koirani juttelevat(inisevät) paljon toisilleen eri äänensävyillä visuaalisien signaalien lisäksi. Ulos mentäessä Alma pitää välillä Nemille puheen matalalla mörinällä kun he istuvat eteisessä ja odottavat meitä.
Samoin jos Nemi innostuu ulkona jostain minkä mukamas näki niin Alma komentaa yhdellä haukulla että "nyt oli väärä hälytys". Sitten jos toinen haluaa toisen petipaikalle siitä täytyy käydä keskustelu, mikä on tietysti ihan ymmärrettävää.
Vaikka olen kuusi vuotta elänyt noitten koirien kanssa, niin kyllä sitä on pakko välillä nauraa, on ne vaan niin hassuja!

Kommunikaatio on hyvin tärkeää, ilman sitä mikään ei toimi. Jotkut koirat kommunikoivat äänekkäämmin ja jotkut ovat hiljaisempia. Kaikkeen tottuu, täytyy vain osata toimia omalle koiralle hyväksi huomatulla tavalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti