sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Liikunnan tärkeys

Koiraihmisenä, koiran lenkittäminen on ollut minulle itsestäänselvyys jo monta vuotta. Lapsuuden kodissani oli aina koiria ja niitten tarpeet piti huomioida joka päivä. Kävelen koirieni kanssa n. 2h/pvä ja en voisi kuvitellakkaan elämääni ilman koirien kanssa ulkoilua.

Meidän asuinalueella on ihana iso metsä minne monesti menemme kävelemään ja rauhoittumaan kaupungin vilskeestä. Sieltä löytyy myös nuotiopaikkoja mihin on kiva mennä istuskelemaan ja kuuntelemaan metsän hiljaisuutta. Koiratkin tykkää kun on niin monia hajuja. Irti niitä en kumminkaan pidä muutakuin vanhempieni pihalla tai appivanhempien luona, niillä kun on isot pihat missä on tilaa temmeltää. Koirani tulevat kyllä hyvin luokse mutta en luota kaupungin rauhattomaan ympäristöön missä metsässäkin saattaa joku yllättäen tulla vaikka puun takaa ja koirani luonnollisesti saavat siitä hepulin. Olen myös kokeillut koirieni kanssa erilaisia harrastuksia: agilitya,tokoa,Doboa ja pelastuskoiratoimintaa. Mistään edellämainituista lajeista ei ole tullut minulle sellaista mitä odotan joka kerta innoissani. Ehkä juurikin sen takia että näissä koiraharrastuksissa joutuu hyvin paljon odottamaan omaa vuoroaan(Kärsimätön?ehkä.). Koira odottaa autossa ja loppuenlopuksi ei saa paljoa liikuntaa saatika sitten omistaja muutakuin oman suorituksen verran. Katson paremmaksi käydä ihan vaan kävelyllä/hölkkäämässä ja kesäisin käyn myös pyörälenkeillä koirieni kanssa, niissä kun saa määrittää oman tahtinsa.

Se että pääsee ulos kävelemään, piristää mieltä ja saa ajatukset kulkemaan. Minulla ehdottomasti ilman musiikin pauhua kuulokkeista. Tänäpäivänä tuntuu että ulkoilun merkitys on muuttunut urheilusuoritukseksi. Ihmiset pukevat tiukat trikoot päällensä, laittavat napit korvalle ja lähtevät suorittamaan sitä 10km juoksulenkkiä.
 Minä henkilökohtaisesti pidän luonnon omasta hiljaisuudesta ja ajatuskin kulkee paremmin kun ei ole ns. "volat kaakossa". Liikunnan ei tarvitse olla aina sitä kuntosalia ja monien kilometrien suorituksia. Se riittää että saa itsensä ulos ovesta ja edes yrittää. Ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus, joten kaikkia osa-alueita tulisi huomioida. Väsymys ja stressi saattavat altistaa sairastumiselle. Yksinäisyys voi tuntua fyysisenä sekä psyykkisenä kipuna. Kaikki on yhteydessä toisiinsa.


Liikkumiseen yhdistetään myös kaikenmaailman vitamiinit ja proteiinit jotta ihminen jaksaisi suoriutua ja palautua paremmin. Itse käytän FitLine tuotteita ja olen erittäin tyytyväinen! Jaksan paljon paremmin kuin ilman niitä, ja tämä tuote on vesiliukoinen mikä ei jää elimistöön kuin esimerkiksi kalanmaksaöljykapselin kuoret jäävät ja sehän ei ole terveellistä.

Tässä oli siis ensimmäinen virallinen postaukseni sunnuntai-illan ratoksi. Jaksuja teille uuden viikon alkuun, marraskuu kolkuttaa jo ovella! Muistakaa pitää pilke silmäkulmassa ;)

-Jenna-

3 kommenttia:

  1. Totta, itsekin tulee ulkoiltua säällä kuin säällä oman koiran kanssa. Ei kyllä varmasti tulisi lähdettyä lenkille päivittäin ilman koiraa. Ulkoilu on kivaa, varsinkin hyvällä säällä :) hyvä kirjoitus!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista